onsdag 10 juni 2009

Onsdag 10/6-09

På Gävle igår så kvalade Sir Arne in i monte. Han gick i rygg på ledaren och behöll den platsen över mål. Tiden blev 20,6 och han var ganska oberörd i mål.

Leia Way blev 6:a, och sprang mest,och tittade på konkurrenterna. Hon gick nytt rekord med tiden 19,2 över 2640 meter. Dock tycker jag att det var en märkbar förbättring, jämfört med starten före. Den här hästen lär sig, och jag tror att hon blir ganska bra, när hon får vara med lite.

Dragonite såg jättefin ut, ända till han blev fast bakom tröttnande konkurrenter. Han gick dock hela vägen in i mål,och var oberörd efter loppet. Detta bådar gott inför framtida starter.

Sammantaget kan man säga att jag är ganska nöjd, även om utdelningen pengamässigt blev liten.

Det som var mest imponerande under kvällen, var att Gävletravet presenterade sin nya trädgårdsmästare.En man som verkligen tog sig an sin uppgift med bravur, och mot slutet av kvällen, såg en maskros, mitt inne i en jättebuske av något slag. Han kastar sig handlöst in i busken, varvid hela karlen försvann för åskådarna. Med benäget bistånd av två snälla hästägare, kom mannen ifråga ut ur busken, med maskrosen i ett stadigt grepp.Gävletravet borde premiera en sådan hjälte bland sina anställda. Kanske med bjudöl på stallfiket? Vi ser redan idag, fram mot trädgårdsmästarens nästa åtgärd,för att förbättra utemiljön på våra travbanor. Jag har redan hört att Rättvikstravet, kommer att hyra in mannen under sitt midnattstrav,vid midsommartid. Dock tror avundsjuka människor att Trägårn i Flen, inte kan närvara i Rättvik, och därmed kan vår hjälte, få svårt att komma i samma stämning som i Gävle.

2 kommentarer:

  1. Vad bra att man på Gävle försöker locka nya grupper till travet, Kul initiativ med trädgårdsmästare. Här finns ju en ENORM utvecklingspotential att ta tillvara för landets alla banor. Tror det kan attrahera ffa qvinnor. Spännande om Rättvik hakar på redan nu..............

    SvaraRadera
  2. Hahaha, ja det var en syn...

    SvaraRadera